Szikraforgácsolás

Az AZ-Engineering korszerű EDM technológiával vállalja a szikraforgácsolási munkákat. Akár tömbös, akár huzalos szikraforgácsolásról van szó, cégünk tapasztalt munkatársakkal és modern gépparkkal várja megrendeléseit.

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Mikor válassza az EDM szikraforgácsolást?

A villám elvéhez rendkívül hasonlóan, de ellenőrzött körülmények között és irányított módon zajló szikraforgácsolás során a szikra mérete alig mikrométeres nagyságrendű, ami csupán nanométerekre (a mikrométer ezred részére) hatol be a forgácsolt anyag felületébe.

A rövidített nevét a technológia sajátossága után kapta: Electro Discharge Machining, azaz Elektromos Kisülés Fémmegmunkálás.

Legyen szó tömbös szikraforgácsolásról vagy huzalosról, mindkét eljárás során korszerű, számítógép által vezérelt impulzus-generátorok alakítják át az elektromos áramot a kívánt eredményeknek megfelelően.

A tömbös szikraforgácsolásnál elektródával formáljuk a munkadarab felületét

Tömbös megmunkálásnál a szikraforgácsolás során a térbeli elektródának a tér minden irányába történő mozgatásával alakítjuk ki a munkadarab formáját.

A huzalos szikraforgácsolásnál  különleges huzallal vágjuk az anyagot

Huzalos szikraforgácsolásnál a cél az, hogy egy speciális huzallal vágjunk le darabokat a fém munkadarabból, előre programozott pályán mozgatva a huzalt.

Mindkét esetre igaz, hogy CAM-rendszerekkel programozzuk le a formákat és a kontúrokat. Ezt követően állítjuk elő automatikusan és magas fokú önállósággal.

Miért bízza meg szikraforgácsolási munkákkal az AZ-Engineeringet?

Cégünk EDM gépeivel extrém magas teljesítménnyel bírnak, beleértve a rendkívüli képességű automatikát, a magas vágási és leválasztási teljesítményt, a megmunkálási ciklusok összefűzését és tárolását, úgy, hogy a tükörsimától a rendkívül durva felületig képesek vagyunk 100%-os
pontossággal megmunkálni a fémeket.

Magas szakképzettséggel bíró munkatársaink és korszerű szikraforgácsoló gépeink szavatolják Önnek a kiváló minőségű szikraforgácsolási munkát. Bízzon meg minket, és az AZ-Engineering a villámok erejét fogja munkára!

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot